Здраве

Да и не на менструалната чашка, научете нейните предимства и недостатъци!

Да и не на менструалната чашка, научете нейните предимства и недостатъци!
Admin

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Ако сте едно от момичетата, които не са използвали менструалната чашка, ние споделяме предимствата и недостатъците от използването й, проверете да и не на този продукт!

През последните години използването на менструалната чашка стана по-„популярно“: дължим това до голяма степен на интернет. Има обаче и такива, които все още се съпротивляват да го използват, но преди да решите да кажете да или не, ще ви разкажем за всичките му предимства и недостатъци от използването му. Интересувате се: Това беше първата менструална чашка

Предимства от използването на менструалната чашка

Не причинява болка

Тъй като използваната пластмаса е много ковка и устойчива, не е пореста и няма течове, когато е поставена правилно. Ако има, това е индикация, че е неправилно поставен и е достатъчно да се промени приложението.

Има различни размери

Малки, средни и големи. Въпреки че, за да изберете този, който ви подхожда най-добре, трябва да се базирате на височината си, освен на обема на течението, защото почти всички жени събират 30 ml, които средно може да побере чашата.

Икономически

Въпреки че цената му варира между 500 и 800 песо, трябва да имате предвид, че чашите имат живот от 10 години (производителят е този, който посочва тяхната продължителност), така че ако изчислите колко харчите за дамски превръзки през този период ще видите, че в дългосрочен план е много по-евтино.

Хигиенично

Също така е много по-хигиенично, защото, разбира се, те са за лична употреба и се препоръчва веднага след края на менструалния цикъл да се стерилизират във вряща вода и това е всичко, можете да ги използвате отново.

Екологични.

Това е още едно от неговите предимства, тъй като няма отпадъци, чието разграждане отнема няколко години, както се случва с дамските превръзки.

Снимка: Pexels Интересувате ли се: Трябва ли да използвам менструалната чашка? Ето какво мислят гинеколозите

Менструалната чашка като чудесна алтернатива

Нашата реалност не е същата като тази на другите хора; Имайки предвид това, менструалната чашка е чудесен вариант за жени, които нямат достъп до продукти за женска хигиена. Както в Африка, според Даяна Сиера, създател на BeGirl, момичетата първо се научават какво да правят в ситуации на изнасилване, отколкото как да управляват цикъла си и губят образованието си, защото нямат достъп до този тип продукти. Менструалната чашка, подобно на кърпите за многократна употреба, може да промени благоприятно тази ситуация. Интересувате се: Защита по време на менструация: Кой метод да изберете, когато имате цикъл?

Недостатъци при използването на менструалната чашка

Въпреки че има много предимства, трябва да знаете и малките недостатъци от използването им:

Отнема време, за да се научите как да го използвате

Първоначално може да ви е малко неудобно или дори трудно да го поставите във вагината си, както и да го извадите, за да го изпразните и почистите. Говори се, че има момичета, на които им трябват около три месеца, за да усвоят напълно използването му.

Контакт с кръв

Използването на менструалната чашка ви помага да се докоснете повече до цикъла си; но за някои момичета това може да е трудно. Това е така, защото кръвта може да накара някои момичета да се почувстват неудобно, някои дори да бъдат шокирани, като изпразнят чашата в тоалетната. Интересувате се: 5 супер любопитни факта, които не сте знаели за вашия цикъл

Трудно се мие в обществени тоалетни

Когато извадите чашата, трябва да я изпразните и изплакнете, за да можете да я използвате отново, ако това се случи, когато сте далеч от дома, може да ви е неудобно да извършвате този процес в обществени бани.Има момичета, които носят вода в бутилка, за да могат да го правят в банята, без да ходят до тоалетната. Други предпочитат да изчакат, за да го направят в уюта и уединението на домовете си.

Снимка: Pexels След като знаете какво трябва и какво не трябва да правите с този продукт за женска хигиена, бихте ли се осмелили да го използвате? Преди да тръгнете: Защо имаме газ, когато намалее? Откъде идват вагиналните миризми? Как карантината влияе на вашия менструален цикъл?

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Препоръчано

Тази страница на други езици: