Знаменитости

Ето как знаменитостите надигат глас на Международния ден на жената

Ето как знаменитостите надигат глас на Международния ден на жената
Admin

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Знаменитости от цял свят надигнаха глас срещу насилието, основано на пола и убийствата на жени, това са съобщенията, които публикуваха този Международен ден на жената

Този 8 март жените надигат гласа си срещу насилието, основано на пола, и убийствата на жени, които се случват всеки ден по света. Възползвайки се от влиянието, което знаменитостите оказват върху социалните мрежи, множество известни личности присъстваха на този Международен ден на жената, за да изпратят послание, което може да промени начина, по който се управлява обществото в момента, и да промени всички тези поведения и действия, които опорочават пола. Може да ви заинтересува: Феминизмът в юношеството Оставяме ви някои от публикациите, които вашите любими знаменитости споделиха по време на този важен за жените ден.

Ето как знаменитостите надигат глас на Международния ден на жената

Тини Стосел

„Щастлив ще бъде денят, в който справедливостта ще бъде въздадена за всички. Щастлив ще бъде денят, когато нашите момичета могат да растат свободни. Щастлив ще бъде денят, когато можем да ходим без страх. Щастлив ще бъде денят, в който нашите работници ще имат достойни заплати”, се казва в част от съобщението, публикувано от Тини. Интересувате се: Какви видове феминизъм съществуват?

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от tini (@tinistoessel)

Дана Паола

Danna Paola сподели множество изображения, свързани с Деня на жената, а една от фразите, които тя публикува в Instagram Stories гласи следното: „8 март не се празнува. Този ден не е за празнуване на „колко достойно е да си жена“, нито за пожелаване на „щастлив ден“. Това е дата, на която да си припомним нашата борба за справедливост, справедливост, признаване и ефективно упражняване на правата ни”.Може да ви заинтересува: Феминистка срещу. feminazi: каква е разликата?

Снимка: Instagram

Юя

"Вече никой не ни спира, защото вървим заедно", се казва в илюстрацията, споделена от Mariand Castrejón в профила й в Instagram. Интересувате се от: Какво е феминизъм? Причини, поради които светът има нужда от феминизъм

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от ???? (@yuyacst)

Лили Райнхарт

„Честит Международен ден на жената. Поздрави на неудържимите, могъщи и магически същества, които сме“, бяха думите, избрани от главния герой на „Riverdale“, за да отпразнуват женския пол.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Лили Райнхарт (@lilireinhart)

Теса Иа

„Днес е добър ден да се облечете със себелюбие. Искам да сме живи и свободни. Искам обратно онези, които вече ги няма. Искам справедливост за всички тях. Искам да отида тихо на улицата. Искам сестрите ми да са силни и славни. Искам да го съборя и ако ще да падне, ще падне“, написа звездата от „Необуздан“ в Instagram.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от ????? ?? (@tessaurusrex)

Нат Кампос

YouTuber, който наскоро обвини Рикс, че я е малтретирал сексуално, сподели снимка на стената, върху която хиляди жени пишат имената на жертвите на фемицид. „Напишете имената на жените жертви на фемицид. Нека ги назовем.”

Снимка: Instagram

Наташа Дюпейрон

Мексиканската актриса многократно се обявяваше в подкрепа на феминисткото движение и този 8 март не беше изключение. „Ако ни откажат справедливост, ще направим революция“ и „Въпреки че прекарваме тази година у дома, не сме сами, защото знаем, че ще бъдем обединени.“

Кимбърли Лоайза

Ютубърът и певицата публикува сладка снимка, държейки ръката на новороденото си бебе и празнувайки чудото, което е женското тяло. „Можем да правим толкова невероятни неща с телата си, като да дадем живот. Това е най-красивото нещо, което съм правила в живота си.”

Снимка в Instagram

Кения Ос

Преводачът на „Your Worst Nightmare“ също сподели изображение с информация и данни за представителството на жените в страната. „Изчислено е, че 137 жени биват убивани от техния партньор или член на семейството им всеки ден, че жените работят повече от мъжете, но печелят по-малко, наред с други причини. Не, това не е ден за празнуване, това е дата за мобилизиране за промяна. А ти как ще го направиш?", се казва в публикацията, която Кения публикува в своите истории.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от El Espectador (@elespectador)

Реджина Бландон

Актрисата и женска активистка Реджина Бландон публикува снимка, на която се появява застанала до табела, която казва „Заедно, свободни и без страх“.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Regina Blandón (@reginablandon)

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА ВАС И ВСИЧКИ ВАШИ ЛЮБИМИ СПИСАНИЯ! https://editori altelevisa.pressreader.com/ Следвайте ни в Instagram: @revistatumexico

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Препоръчано

Тази страница на други езици: