Здраве

Знаете ли дали цветът на менструалната ви кръв е "нормален"? Ние отговаряме на всичките ви въпроси за него

Знаете ли дали цветът на менструалната ви кръв е "нормален"? Ние отговаряме на всичките ви въпроси за него
Admin

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Какъв цвят е нормалната менструация? Казваме ви какво означава вашата менструална кръв за здравето на вагината ви поради цвета си, обърнете внимание!

Цветът на менструалната кръв може да варира при всяко момиче и при всяка менструация; и въпреки че много пъти това може да означава, че няма нищо нередно, много други пъти това е знак, че има нещо нередно и че имате нужда от помощта на Вашия лекар. Д-р Паула Хилард, професор по акушерство и гинекология в Станфордския университет, обяснява значението на различните цветове на менструалната кръв.

Снимка: Pexels Вие се интересувате от: Да и какво не е нормално в моя менструален цикъл

Значение на цвета на менструалната кръв

Кафе менструална кръв:

Може да е този кафяв цвят в началото на вашия цикъл или в края на цикъла ви, когато отнема повече време на кръвта да пътува от матката.

Роза:

Това означава, че кръвта ви се е смесила с други вагинални течности, които разреждат цвета. Може също да показва ниски нива на естроген.

Ярко червено:

В дните, когато кървите много, кръвта има по-ярък оттенък, защото потокът ви се движи бързо. (Колкото по-стара е кръвта, толкова по-тъмен е цветът й.)

Тъмно червено:

Кръвта може да е с този цвят, когато се събудите за първи път, защото е останала във вагината ви известно време, докато спите (но не твърде дълго, за да стане кафява или черна).

Черна менструална кръв:

Може да изглежда малко зловещо, но подобно на кафявата кръв, това е просто „стара кръв“. Може да бъде и страничен ефект от приема на лекарства. Например, някои лекарства за акне. Интересувате се: Нормално ли е да имате много тъмен менструален цикъл?

Сиво:

Този секрет, а не кръв, може да е с този цвят, което може да е признак на инфекция. Ако го видите, обадете се на вашия лекар.

Снимка: Pexels Преди да тръгнете: Непоносими ли са спазмите в „онези дни от месеца“? Казваме ви как да облекчите менструалните болки! Пробвах маска за менструална кръв и ето какво се случи

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Препоръчано

Тази страница на други езици: