Здраве

Предотвратете менструалния си цикъл да повлияе на красотата на кожата ви

Предотвратете менструалния си цикъл да повлияе на красотата на кожата ви
Admin

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Проверете какво се случва в тялото ви на всеки етап от менструалния ви цикъл, за да получите красива и перфектна кожа, дори по време на цикъл!

Коригирането на вашата рутина за красота на кожата според менструалния ви цикъл ще ви помогне да имате красива, чиста и сияйна кожа през целия месец, открийте какво се случва в тялото ви на всеки етап от менструалния ви цикъл, за да го постигнете. Интересува се от: Възрастта, на която сте имали първия си менструален цикъл, говори много за вас. Вашият менструален цикъл продължава 28 дни. Диетологът Алиса Вити, също основател на приложението MyFlo, гарантира, че по време на менструация не само излиза кръв, но и тъканите на стената на матката също се изхвърлят, тъй като те не трябва да приютяват оплодената яйцеклетка. Това води до спад на нивата на хормоните естроген, тестостерон и прогестерон.От друга страна, дерматологът Джошуа Цайхнер уверява, че повишаването на простагландина може да причини известно зачервяване и чувствителност на кожата. Интересувате се: 5 грешки, които допускаме в нашата рутина за красота

Какво се случва в тялото ви на всеки етап от менструалния ви цикъл

Етап от вашия менструален цикъл: фоликуларна фаза

Този етап продължава от 6 до 12 дни и се установява, че нивата на хормоните започват да са ниски, но естрогенът бавно ще започне да се повишава, тъй като фоликулите в яйчниците започват да узряват.

Какво го причинява върху кожата?

“ С по-малко активни хормони кожата ви ще бъде по-малко чувствителна, така че сега е моментът да използвате по-интензивни лечения и активни продукти ” , е препоръката на Вити.

Поглезете се с домашно приготвена грижа за лице: Нанесете маска с активен въглен и завършете с лавандулова маска, кожата ви ще изглежда супер сияйна.

Снимка: Getty Images

Етап от вашия менструален цикъл: фаза на овулация

Тази фаза продължава от ден 13 до ден 15 и докато тялото ви се подготвя да освободи яйцеклетка, нивата на естроген продължават да се повишават, както и тестостерон.

Какво причинява на кожата?

Кожата ви ще отразява несравним естествен блясък. „Естрогенът стимулира производството на колаген и поддържа кожата гладка и здрава“, казва Лорън Щрайхер, гинеколог. Вити обаче уверява, че повишаването на тестостерона може да причини акне, което може да се предотврати с пречистваща маска през тези дни.

Етап от вашия менструален цикъл: Лутеална фаза

Тази фаза след овулация / преди цикъл обикновено е най-дългата, варираща от 16 до 28 дни.

Какво го причинява върху кожата?

Преди цикъла нивата на естроген спадат и прогестеронът се повишава. “Хормоналният дисбаланс причинява възпаление на кожата и може да накара андрогените да произвеждат повече себум в порите.”

С други думи, ето защо винаги получавате пъпки, когато сте на път да паднете! Предотвратете появата на петна с почистващ препарат, който отпушва порите, след което нанесете салицилова киселина (убива бактериите, причиняващи акне).

Снимка: Getty Images Преди да тръгнете: Опитах маска с менструална кръв и ето какво се случи

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Препоръчано

Тази страница на други езици: