Здраве

Причината, поради която не можете да спите без одеялото си, дори когато е горещо

Причината, поради която не можете да спите без одеялото си, дори когато е горещо
Admin

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Ако сте от тези, които трябва да спят покрити, тогава това научно обяснение ще ви заинтересува напълно!

Не си единственият, който трябва да спи под твоето одеяло през нощта, въпреки че е адски горещо. Има много хора, които са възприели този навик, без наистина да знаят защо; Кара ли ви да се чувствате защитени? Успокоява ли тревожността ви? Намалява ли страха ви от тъмното? Оказва се, че има научно обяснение защо можете да заспите само ако сте покрити с чаршаф, одеяло или одеяло, ние ще ви кажем какво е то!

Снимка: Getty Images

Може да ви заинтересува: Отвратителният навик, който Лили Райнхарт има преди лягане

Причината, поради която не можете да спите без одеялото си, дори и да е горещо

Регулирайте телесната си температура

Когато спим, тялото ни не е в състояние да регулира телесната си температура само, то не го прави автоматично, както когато сме будни. Ето защо одеялото е жизненоважно, за да можем да имаме спокоен сън, тъй като неговата функция е да изравнява естествената ни топлина и да избягва драстичните температурни промени. Може да ви заинтересува: Жените се нуждаят от повече сън от мъжете и ето защо!

Това е навик

Покриването с одеяло вече е част от ежедневието ви, за да заспите. Наистина покриването с одеяло може да е продукт на навик, който сме възприели от детството. Мозъкът получава сигнал „покрийте се с одеяло“ като индикация, че е време за сън.

Снимка: Alloy Entertainment

Кара те да се чувстваш в безопасност

Дори да е изключително тънък плат, одеялото ви осигурява защита. Това усещане за сигурност ви кара да спите по-добре, тъй като е подобно на усещането да спите с някой близък. Може да ви заинтересува: Знаете ли колко лошото спане се отразява на здравето ви?

Намалява стреса и безпокойството

Знаете ли, че нивата на серотонин се повишават, когато се покриете с одеяло? Това е така, защото вашият стрес и тревожност намаляват. Следователно вашето одеяло има силата да елиминира вашата нервност и допринася за спокойствието и спокойствието.

Снимка: Instagram

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА ВАС И ВСИЧКИ ВАШИ ЛЮБИМИ СПИСАНИЯ! https://editori altelevisa.pressreader.com/ Следвайте ни в Instagram: @revistatumexico

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Препоръчано

Тази страница на други езици: