Филми и сериали

„Снежанка“: сцената, за която искат отмяна на филма

„Снежанка“: сцената, за която искат отмяна на филма
Admin

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Социалните мрежи викат за премахване на тази спорна сцена от „Снежанка“!

От няколко месеца някои от класиките на Дисни породиха полемика в социалните мрежи за това, че съдържат дискриминация срещу определени етнически групи, а една от основните цели на компанията е да подкрепя многообразието и да изпраща положителни послания до чрез своите съдържание. Поради тази причина заглавия като Peter Pan, Dumbo и The Aristocats бяха силно критикувани за включването на расистки конотации. Може да ви заинтересува: Тест: съберете своята рокля на принцеса и ние ще ви кажем кой би бил вашият принц

Снимка: Disney

Питър Пан

Групата жители на Невърлдън се наричат "червенокожи", унизителен начин за наричане на индианци, което днес е напълно неприемливо.

Дъмбо

От своя страна Дъмбо съдържа някои герои, които не уважават афро-американското население, тъй като има някои сцени на унижение към робите, в този случай групата гарвани. Лидерът на тази група се казва Джим Кроу, име, дадено на законите, предназначени да засилят расовата сегрегация.

Аристокотките

Появата на Шун Гън, сиамска котка с наклонени очи, възмути феновете на Дисни, че е расов стереотип, тъй като той също свири на пиано с пръчици. Може да ви заинтересува: Тест: коя принцеса на Дисни сте вие според вашите любовни истории?

„Снежанка“: сцената, за която искат отмяна на филма

Но какво да кажем за "Снежанка"? Защо филмът стана мишена на критика? Оказва се, че публиката настоява сцената на целувката между принца и Снежанка да бъде премахната от детския филм, тъй като те посочват, че този жест на любов не е бил съгласен от принцесата, която е уж мъртва от изял отровна ябълка.„Няма начин да е истинска любов, ако само един човек знае какво се случва“ и „Не сме ли съгласни, че съгласието в ранните филми на Дисни е голяма работа и че сме научили децата, че целуването, ако и двете части не искат ги, нали са прави?", посочиха репортерите на "San Francisco Chronicle", Кейти Дауд и Джули Тримейн, и поискаха отмяната на тази сцена чрез статия.

Снимка: Disney

Отговорът на Джим Шул

След спора Джим Шул, който е работил като режисьор на анимация в Disney, защити сцената на филма, като каза, че има културни промени с течение на времето. „В контекста на историята, на която е базиран филмът, (целувката) е правилна. Разбира се, на хората е позволено да не харесват историята, но екипът свърши впечатляваща работа“, каза той, добавяйки, че „културните промени се случват през десетилетията“.

Във версия на немската приказка Schneeweibchen (Снежанка), изпадналата в кома млада жена се съживява, когато един от слугите на принца изпуска тялото й, което изхвърля отровната ябълка от гърлото й и принцът не я целува . Disney SnowWhite pic.twitter.com/V9r1LQfsWJ

- Джим Шул (@JimShull) 9 май 2023 г.

Мислите ли, че тази сцена трябва да бъде изрязана от „Снежанка“?

Последвайте ни в Instagram: @revistatumexico

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА ВАС И ВСИЧКИ ВАШИ ЛЮБИМИ СПИСАНИЯ! https://editori altelevisa.pressreader.com/

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Препоръчано

Тази страница на други езици: