Специални

5 причини, поради които може да имате вагинална инфекция, без да знаете

5 причини, поради които може да имате вагинална инфекция, без да знаете
Admin

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

По странна причина повечето хора смятат, че наличието на вагинална инфекция е задължително свързано с полов акт или неадекватна хигиена, но това не е така, има други причини, поради които може да се появи.

Днес се събудихте с чувството, че неприятните симптоми, които сте изпитвали в продължение на няколко дни, вече са по-интензивни: сърбеж, парене, отделяне, зачервяване, възпаление и болка, което се превръща във вагинална инфекция и ако не знаете твърде много по темата или, тя е представена за първи път, може да се чудите какво може да се е случило, но честно казано не ви се иска да казвате на никого и предпочитате да останете със загрижеността. Първото нещо, което трябва да знаете е, че има няколко причини, несвързани с вашата сексуална активност, които причиняват вагинална инфекция. Знаете ли, че 3 от 4 жени са страдали от този проблем поне веднъж в живота си? И може да се дължи на една от следните: следните причини, знаейки, че това ще ви успокои: 1.Фактът, че оставате с мокри дрехи за дълги периоди от време, ако сте извършвали някаква дейност като плуване, били сте на плажа или сте тренирали, изпотили сте се и не сте се променили, са фактори, които променят рН на вагината ви, давайки път на пролиферацията на гъбичките на вагиналната кандидоза и симптомите няма да чакат. 2. Класика е използването на много тесни дрехи, като дънки или дори бельо и това, което се случва е, че интимната ви зона задържа влага, което благоприятства появата на инфекция, така че винаги се препоръчва да избирате удобни дрехи и за предпочитане изработени от памук или естествени влакна, които позволяват лесно изпотяване.

Не спирайте да отговаряте: Тест: колко добре познавате тялото си?

Снимка: Getty Images

3. Вече знаем, че понякога сте толкова заети с извършването на вашите дейности, че по време на менструалния си цикъл чакате до последния момент да смените дамската превръзка или тампона и това е още една причина, поради която можете да развиете вагинална кандидоза, така че съветът за вас е, че сменяте ги често.Вие познавате тялото си и как протича менструацията ви, никой по-добре от вас не знае кога е време за промяна. 4. Хормоналните промени по всяко време от живота са друга причина, тъй като те обикновено причиняват дисбаланс в рН на вагината ви, намалявайки нивата на лактобацили, което е бактерия, която предпазва от инфекции, така че чрез намаляване на присъствието му гъбичките се размножават лесно. 5. Неадекватната хигиена също оказва влияние и с това имаме предвид, че може би сте свикнали да използвате сапуни или вагинални вани и дори да прибягвате до домашни средства, когато възникне инфекция, гарантирайки, че тя няма да изчезне и дори да се усложни. Вашата вагина не се нуждае от нищо конкретно освен неутрален сапун и най-важното е да не въвеждате никакъв продукт, водата е достатъчна.

Не спирайте да отговаряте: Тест: колко знаете за вагиналните инфекции?

Има много причини, поради които се генерира вагинална инфекция, извън връзката със сексуалната активност, така че обръщането на внимание на тези точки ще ви помогне да предотвратите появата й, но ако наличието й е неизбежно, не забравяйте, че имате Canesten V® овули в рамките на вашия обсег, които само за три дни облекчават всички симптоми и слагат край на инфекцията бързо и безопасно.Освен това те могат да бъдат получени без рецепта в супермаркета или в аптеката. Толкова е лесно да възстановите баланса на вашето вагинално здраве. АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА ВАС И ВСИЧКИ ВАШИ ЛЮБИМИ СПИСАНИЯ! https://editori altelevisa.pressreader.com/ Следвайте ни в Instagram: @revistatumexico

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Препоръчано

Тази страница на други езици: