Филми и сериали

Истинската история, която вдъхнови „The Squid Game“

Истинската история, която вдъхнови „The Squid Game“
Admin

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Каква обезпокоителна истинска история вдъхнови продуцентския екип на „The Squid Game“ да създаде сериала? Казваме ви

The Squid Game е най-новият голям неочакван хит на Netflix. А южнокорейският сериал вече успя да генерира солидно фен движение, въпреки факта, че няма и месец от премиерата му. Въпреки това измислицата, която разказва за садистична игра за оцеляване, е много по-реална, отколкото последователите й могат да си представят. Сериалът следва стъпките на Gi-hun, работник в автомобилна фабрика, който, след като губи работата си и се проваля в собствения си бизнес проект, в крайна сметка се присъединява към Squid Game, кърваво състезание, организирано от мистериозни и богати хора, в което той рискува своя живот с надеждата да спечели достатъчно пари, за да плати операцията на майка си и да си върне попечителството над дъщеря си.Може да ви заинтересува: The Squid Game: Кой живее и кой умира във финала на сериала Netflix?

Снимка: Netflix

Истинската история, вдъхновила сериала

История, която, както признава създателят на поредицата Hwang Dong-hyuk, се основава на истинската драма, през която са преминали много южнокорейски семейства напоследък. Беше през 2009 г., когато автомобилната компания Ssangyong Motor, след като замрази заплатите на своите служители за два месеца, освободи 2646 работници в процес на преструктуриране. Това събитие не само съсипа голям брой семейства, но и доведе до забележителни социални последици, много от които насилствени. Въпреки че беше постигнато споразумение за ранно пенсиониране с повече от 1700 от служителите, останалите останаха напълно лишени, което накара 974 от съкратените работници да заемат завода.При изгонването им от полицията бяха ранени до 50 души. Може да ви заинтересува: BLACKPINK: какво правеше Джени на снимачната площадка на „The Squid Game“?

Снимка: Netflix

"Исках да напиша история, която да бъде алегория на днешното капиталистическо общество, нещо, което да представлява екстремна конкуренция, нещо като екстремната конкуренция в живота", каза създателят на сериала Hwang Dong-hyuk. Производството на потенциален втори сезон може да започне в края на 2023 г. или началото на 2023 г., във всеки случай, самият сценарист и режисьор уверява, че като се има предвид, че му е отнело десетилетие, за да стартира проекта, " доста е изтощително да се мисли за това." „Но ако трябваше да го направя, със сигурност не бих го направил сам. Бих обмислил възможността да потърся помощта на група за писане на сценарии и бих искал няколко опитни режисьори“, каза той. В случай че новата част бъде потвърдена, най-вероятно няма да пристигне в Netflix до края на 2023 г. или началото на 2023 г.(c) 2023 Europa Press. Повторното разпространение и препредаване на това съдържание без вашето предварително и изрично съгласие е изрично забранено. Абонирайте се за списание Tú: https://www.tususcripcion.com/product/n-tu/ Следвайте ни в Instagram: @revistatumexico

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Препоръчано

Тази страница на други езици: