Любов

Гняв, тъга и разочарование: как да се справим с неудобните емоции

Гняв, тъга и разочарование: как да се справим с неудобните емоции
Admin

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Кажете сбогом на негативните емоции с това ръководство, пълно със съвети!

Идентифицирането и знанието какво да правим с болката, гнева или яростта - наред с други емоции - не е лесна задача. Въпреки това, да се научим да се справяме с тях ще ни подготви за живота. Тези неудобни усещания ще стават все по-интензивни, така че изправянето пред тях от ранна възраст ще ни помогне да преодолеем всяко препятствие по-бързо.

Снимка: Getty images

Гняв, тъга и разочарование: как да се справим с неудобните емоции

Фрази, които ще ви върнат спокойствието

Може да се чувствам така в момента, но всичките ми емоции са мимолетни. В момента нямам решение, но ако отделя време ще го намеря. Ако не мога да се справя сам, няма проблем да помоля за помощ.

Какво ни казва всяка неприятна емоция?

ГНЯВ: „Трябва да поставите ограничения.“ ТЪГА: "Не искаме да загубим това." БОЛКА: „Нуждаем се от промяна, погрижи се за мен, стой близо.“ ФРУСТРАЦИЯ: "Не се притеснявайте, въпреки че това, което сме искали или планирали, не се е случило, нищо не ни вреди." Понякога, когато се чувстваме емоционално заредени, вземаме отчаяни решения, които ни саботират повече, отколкото ни носят полза и всичко завършва по-лошо. Затова направете следното:

 • Когато се чувствате ядосани, избягвайте да нападате.
 • Ако ви завладее тъгата, не се затваряйте за възможностите, обградете се с хора, гледайте филмите, които харесвате.
 • Пред лицето на болката не изпадайте в отчаяние, че няма решение. Винаги има изход.
 • Ако се чувствате разочаровани, помислете за други алтернативи и не отказвайте да се промените. Поток.
 • Ако се страхувате и ситуацията не е животозастрашаваща или ви наранява, приемете го.

Снимка: Pexels

Използвайте сетивата си, за да се успокоите и да възвърнете контрола

ГЛЕД: Фокусирайте се върху това, което ви изпълва със спокойствие. Затворете очи и си представете вашето идеално място, наблюдавайте всеки детайл и цветове. ДОКОС: Има хиляди релаксиращи текстури като кинетичен пясък, терапевтична маса, слуз или дори забавни squishishi, за да назовем само няколко. Разберете кой ви кара да се чувствате по-добре. ВКУС: Яжте нещо, което обичате, или пригответе любимата си закуска, която винаги работи. Невъзможно е да контролираме всичко, но можем да променим начина, по който се изправяме пред него. СЛУХ: Слушайте музика, която ви отпуска или ви носи радост. МИРИЗМА: Купете масло от любимия си аромат и го помиришете.

ИЗРАЗЯВАНЕТО НА ТЕЗИ ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ДА ГИ РАЗРЕШИТЕ ПО-БЪРЗО:

 • Говорете с някой, на когото имате доверие, и му кажете как се чувствате.
 • Пиши дневник. Някои хора предпочитат да използват лист хартия, за да заснемат какво се случва с тях и след това да го разкъсат, като това е много релаксиращо.
 • Движете тялото си, спортувайте, бягайте възможно най-бързо, плувайте или просто танцувайте, за да възвърнете доброто си настроение.
 • Крещете или плачете, но да, не си струва да нападате никого.
 • Изразете себе си чрез изкуство: рисувайте, рисувайте, напишете песен или стихотворение или направете занаят. Знаете ли, че много от най-известните творби са емоциите, изразени от художниците, които са ги създали?
 • Слушайте музика, това също е страхотна идея да идентифицираме и изразим с думи това, което чувстваме. Случвало ли ви се е да чуете нещо и да кажете: „Уау, точно така се чувствам“?

Абонирайте се за списание Tú: https://www.tususcripcion.com/product/n-tu/ Последвайте ни в Instagram: @revistatumexico

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Препоръчано

Тази страница на други езици: