Филми и сериали

10 несъответствия в Хари Потър и Философският камък, които 20 години по-късно остават неразрешени

10 несъответствия в Хари Потър и Философският камък, които 20 години по-късно остават неразрешени
Admin

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Тези грешки в сценария на Хари Потър и Философският камък дадоха повод за разговор на Potterheads

Изминаха 20 години от премиерата на Хари Потър и Философският камък. Филмовата сага по романите на J.K. Роулинг добави общо осем филма, завършвайки през 2011 г. с втората част на Хари Потър и Даровете на смъртта. Може да ви заинтересува: Хари Потър и Философският камък се завръща по кината за своята 20-та годишнина!

Снимка: Warner Bros

Франчайз, който продължава да живее благодарение на предисториите на „Фантастични животни и къде да ги намерим“, чиято трета част ще се появи по кината през 2023 г.И въпреки че Хари Потър е една от най-успешните саги в историята на киното, натрупала повече от 9 200 милиона долара в бокс офиса, натрупан в своите десет филма досега, това не пречи, че от първия филм насам имаше известни несъответствия или пропуски в сюжетът му, който все още тревожи мнозина от неговите над 9 200 милиона долара в боксофис, натрупани в десетте му филма досега, което не пречи, че след първия му филм имаше определени несъответствия или пропуски в неговия сюжет, които и до ден днешен тревожат мнозина от най-отдадените му фенове. Преглеждаме някои от най-запомнящите се дупки в сценария от филма, режисиран от Крис Кълъмбъс Може да ви заинтересува: Джоан Роулинг се завръща с нова книга!

10 несъответствия в Хари Потър и Философският камък, които 20 години по-късно остават неразрешени

Изгубеният ден

Повечето фенове знаят всичко за „The Lost Day“, първата голяма дупка в сценария.Хагрид доставя малкия Хари на семейство Дърсли с помощта на мотоциклета на Сириус Блек в нощта на 1 ноември, цял ден след събитията, довели до смъртта на родителите им от ръцете на Лорд Волдемор. Ако Хагрид е прибрал Хари на Хелоуин след тези съдбовни събития, не е известно какво са правили през този липсващ ден.

Уизли не трябва да са бедни

Няма смисъл семейството на Уизли, което е пълно с известни вещици и магьосници, да е бедно, когато владее магията. Това кара феновете да се чудят защо не използват магия за всичко, от което се нуждаят, включително някои дребни домашни ремонти, които не включват публично показване на техните сили.

Икономиката във вселената на Хари Потър

Освен факта, че парите трябва да са безполезни за маговете и в техния свят не трябва да има бедност, цялата им икономика е надупчена от дупки в сценария.Гоблините изпитват пълно презрение към магьосниците, но въпреки това им се поверяват парите на магьосниците и много неясни предмети, които иначе биха били конфискувани, могат да се държат в Гринготс. Цените също нямат смисъл - от колички до предмети от Световната купа по куидич до предмети, които магьосниците използват всеки ден. Феновете посочиха, че една магьосническа пръчка струва седем галеона, докато кичур коса от еднорог струва 10, което няма смисъл, тъй като много пръчки имат рога на еднорог в сърцевината си.

Тайната на Снейп

В Хари Потър и Философският камък се казва, че Сивиръс Снейп, героят на незабравимия Алън Рикман, е бил поверен да пази Философския камък, но никога не е разкрито как той е защитил камъка. Тези, които са чели книгите, знаят, че Снейп е преминал труден тест за отвари в многото изпитания, пред които децата трябваше да се изправят, за да получат камъка, и включването на тази сцена лесно би разрешило тази дупка в сюжета.

Защитата на камъка

Фактът, че трима първокласници са успели да издържат всички тестове на учителите в Хогуортс, за да стигнат до Философския камък, доказва две неща: Дъмбълдор не е защитил достатъчно камъка и учителите в Хогуортс не са толкова впечатляващи както се появяват.

Не само магьосниците от Слидерин бяха лоши

Когато Хагрид каза на Хари, че „няма нито една вещица или магьосник, който да се е развалил, който да не е бил в Слидерин“, той сгреши. Къщата все още получава лоша репутация, въпреки факта, че Питър Петигрю, един от най-лошите поддръжници на Волдемор, е Грифиндор. Освен това много фенове не знаят, че Мерлин е от Слидерин.

Предмети на Хогуортс

Много фенове посочиха, че докато Хари, Хърмаяни и Рон научават всичко за това как да правят магии, те никога не учат математика или история. „Голяма част от алгебрата и тригонометрията могат да бъдат решени с магия, но все още има много кариери, които магьосниците биха могли да навлязат и които биха изисквали по-висока математика и наука, като знахарите.Магьосниците, които работят за Министерството, определено трябва да разбират по-добре и историята на мъгълите“, отбелязва ComicBook.

Куидич

Куидичът е опасен спорт, който често завършва зле, особено за Хари Потър, но родителите не са длъжни да дават разрешение за игра. По-късно в сагата, когато на Хари е отказан достъп до Хогсмийд, защото няма разрешение от родителите си, тази дупка в сценария става очевидна.

Мишената на Философския камък

В допълнение към присъствието на Хари Потър в Хогуортс, Философският камък е друга причина да привлечем Волдемор в училището. Дъмбълдор по-късно обявява, че камъкът ще бъде унищожен, оставяйки въпроса защо не е бил унищожен на първо място, вместо да изложи на риск училището и неговите ученици.

Насочващите се сови

Колкото и очарователни да са кукумявките, наистина няма смисъл в тяхното присъствие, когато можете да изпращате поща с помощта на магия.Като се има предвид колко бавни могат да бъдат совите, няма смисъл този метод да се използва за комуникация. Дупката е още по-очевидна, когато погледнете колко бързо хората могат да пътуват, за да се видят. Между Привидението и Floo Powder,хората в света на Хари Потър можеха да доставят съобщения лично по-бързо, отколкото да ги изпращат с бухал. (c) 2023 Europa Press. Повторното разпространение и препредаване на това съдържание без вашето предварително и изрично съгласие е изрично забранено. Абонирайте се за списание Tú: https://www.tususcripcion.com/product/n-tu/ Следвайте ни в Instagram: @revistatumexico

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Препоръчано

Тази страница на други езици: