Здраве

5 съвета за упражняване на ума и емоциите ви

5 съвета за упражняване на ума и емоциите ви
Admin

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Възможно е по-лесно да се изправите пред всяко предизвикателство или неудобство. чешки

Знаете ли, че доброто психично здраве влияе върху начина, по който мислите, чувствате, действате и реагирате? То се отразява и в това как се отнасяте към приятелите и семейството си. Точно както нашето тяло, нашият ум може да бъде упражняван, за да ни накара да се почувстваме толкова силни, че да знаем как да се справяме с конфликти и да можем да се изправим пред предизвикателства по най-добрия начин. псих. Даниела Гутиерес Може да ви заинтересува: Тест: Можете ли да разпознаете митовете и реалностите за здравето на вашата зона V?

Снимка: PEXELS

1. САМОГРИЖА

Какво е?

Това е групата от дейности, избори и поведения, които извършваме по избор, за да се грижим за себе си физически и емоционално.Как да разбера дали притежавам тази суперсила? Това е нещо, което развивате през целия си живот; малко по малко научаваш какво е добро за теб, вече разпознаваш опасността и знаеш как да я избегнеш. Ако сте способни да правите най-доброто за вашето физическо и емоционално здраве, със сигурност го притежавате. Как да го упражнявам? Физическа грижа за себе си: Внимавайте какво ядете, спортувайте и почивайте. Не се излагайте и избягвайте рискови ситуации. Емоционално: Слушайте себе си и изразявайте емоциите си, но не избухвайте. Социални: Не позволявайте вреда като дразнене или тормоз. Решава конфликти и моли за помощ, когато е необходимо.

2. БЛАГОДАРЯ ВИ

Какво е?

Признаването на усилията на другите или обръщането на внимание на красотата в живота ни ни помага да поддържаме емоциите си балансирани. Как да разбера дали притежавам тази суперсила? Когато умът ви е фокусиран върху това, което върви добре и върху ученето, което ни дават лошите моменти, тогава знаем, че тази суперсила е вътре в нас и е част от нас.Как да го упражнявам? Всяка вечер помислете за момент за всички хубави неща, които ви се случват: от това да имате дом, приятел, домашен любимец и храна до това какво ви е накарало да се усмихнете този ден.

Снимка: Pexels

3. УСТОЙЧИВОСТ

Какво е?

Знай как да преодоляваш трудни или неочаквани моменти. Как да разбера дали притежавам тази суперсила? Ако в лицето на конфликт работите два пъти повече, за да го разрешите, вие сте герой. Как да го упражнявам? Мислете за възможните решения, вместо да се забивате в проблема.

4. АСЕРТИВНОСТ

Какво е?

Задайте ограничения. Да казваме „не“, когато това, което искат от нас, ни вреди (или вреди на другите). Как да разбера дали притежавам тази суперсила? Винаги анализирате дали това, което възнамерявате да направите, ще нарани вас или някой друг. Знаете как да се грижите за себе си и да вземате добри решения. Как да го упражнявам? Да казвате на другите какво мислите и да бъдете добри към себе си и другите.

5.ДИСЦИПЛИНА

Какво е?

Вършете дейностите, които трябва да правите, защото знаете, че са полезни за живота ви. Преодолявате мързела и действате с удоволствие. Как да разбера дали притежавам тази суперсила? Изпълняваш всичките си ангажименти и отговорности у дома и в училище. Как да го упражнявам? Създаване на рутина и спазването й всеки ден; изведнъж ще разбереш, че усилията вече ще са минимални.

Има дни, в които сме само с най-добрия си приятел и нямаме абсолютно нищо общо. Тези основни планове могат да променят следобеда ви и да го направят по-забавен и за двама ви. Снимка: Pexels.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Препоръчано

Тази страница на други езици: