Здраве

6 начина да се погрижите за себе си от Covid-19 тази Коледа

6 начина да се погрижите за себе си от Covid-19 тази Коледа
Admin

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Най-добрият подарък е да се грижиш за себе си и за другите от covid-19!

Въпреки че почти цялата страна вече е на зелена светлина - което означава, че много дейности са се нормализирали - не трябва да отслабваме предпазните мерки. От миналата година отбелязахме важни събития по нетипичен начин и въпреки че в някои области броят на инфекциите и заразените е намалял, трябва да продължим със здравните показания, които преобладават от началото на пандемията, и да ги подчертаем в близко бъдеще . Чудили ли сте се как да празнуваме Коледа? Ето някои препоръки. Може да ви заинтересува: Covid 19: протоколът за сигурност, който трябва да следвате в училище

Снимка: Getty Images

6 Начини да се погрижите за себе си от Covid-19 тази Коледа

Не отивай твърде далеч

Усещането за известна свобода след затвор може да ви накара да изтичате до всяка странноприемница, в която ви поканят, внимавайте, не се побърквайте! Готино е да живеем заедно, но той предпочита онези срещи, при които хората вече имат пълната си ваксинационна карта, носят маска за лице и продължават да спазват здравословна дистанция. Избягвайте да се събирате на затворени места или с лоша вентилация, ако семейството ви иска да се събере, Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC, за акронима му на английски) препоръчват на тези, които живеят заедно, първо да си направят скрининг тест, за да намалят риска от зараза.

Прегръдки от разстояние

Някои семейства ще изберат да празнуват само с най-близкия си кръг и ще избегнат дълги трансфери, не позволявайте това да ви натъжи! Не забравяйте, че технологията ви помага да бъдете близо до любимите си хора чрез съобщения, снимки и видео разговори.Те дори могат да вдигат наздравица в определен момент и да изпращат виртуални прегръдки.

Фокусирайте се върху положителното

Може би семейството ви е претърпяло загуба не само на роднина, приятел или познат, може би родителите ви са загубили работата си. Истината е, че нещата се промениха за много хора, но ние трябва да спасим положителното, да се съсредоточим върху това, което можем да направим и върху нещата, които като семейство преодоляваме. Помнете, че хората, които вече не са тук, ще живеят вечно в сърцата ни.

Ако пътувате, не разочаровайте гарда си

Ако семейството ви реши да си вземе няколко дни почивка на туристическо място, спазвайте мерките, които вече знаете! Измийте ръцете си или използвайте гел на алкохолна основа, дръжте маската си и избягвайте тълпите.

А молът?

Въпреки че за много хора подаръците са важни на тези дати, по-добре е да не ходите по моловете. Предложете на родителите си да пазаруват онлайн и да използват виртуални подаръчни карти; Ако горното не е възможно, поне избягвайте да ходите заедно в мола, тези, които ходят, не го правят в пиковите часове.Може да ви заинтересува: Митове и реалности за ваксината срещу COVID-19

Нова година, нови навици

Да, вкусно е да се яде на тези празници, но можете също да се възползвате от тях, за да решите и да създадете здравословни навици - спортувайте, спазвайте балансирана диета и стойте далеч от наркотици като алкохол, тютюн и други - станете ежедневна практика не само през 2023 г., но и през целия ви живот. Весели празници!

Снимка: Pexels

Абонирайте се за списание Tú: https://www.tususcripcion.com/product/n-tu/ Последвайте ни в Instagram: @revistatumexico

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Препоръчано

Тази страница на други езици: