Здраве

Валентина Боскардин: 18-годишен модел почина от covid-19

Валентина Боскардин: 18-годишен модел почина от covid-19
Admin

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Майката на модела разкри в социалните си мрежи, че Валентина е починала от усложнения от covid-19

"

covid-19 продължава да засяга милиони хора всеки ден по света; деца, младежи и възрастни се борят с тази болест, която измъчва населението от 2023 г. Валентина Боскардин, 18-годишен бразилски модел, не успя да се пребори с covid-19; Това съобщи майка му, телевизионната водеща Марсия Боскарден, чрез социалните мрежи. Може да ви заинтересува: Митове и реалности за ваксината срещу COVID-19 https://www.instagram.com/p/CWjVTimrmBn/LinkEnhancement>Covid 19: протоколът за безопасност, който трябва да следвате в училище"

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Marcia Boscardin (@marciaboscardin)

Не разочаровайте гарда си! Митове за covid-19 сред подрастващите

Въпрос на цветове

Коронавирусът не изчезва като на магия, когато цветът на светофара се промени. Много хора смятат, че зеленият епидемиологичен светофар означава, че вирусът е изчезнал и вече няма рискове, но не е така! Въпреки че всички дейности са разрешени на зелена светлина, те трябва да се извършват с елементарни превантивни мерки. Не се заблуждавайте, вирусът не е изчезнал!

Сега мога да сваля гарда си

Не. Според здравни експерти социалното дистанциране и използването на маска са мерки, които трябва да продължат до достигане на определено ниво на групов имунитет.

С ваксината родителите ми няма да се разболеят от covid-19

Не, ваксините не предпазват хората от заразяване, но намаляват шансовете инфекцията да доведе до сериозно заболяване, хоспитализация и смърт. Разбира се, изключително важно е да знаете, че за да бъдат ефективни ваксините, трябва да се приложат двете препоръчани дози и да се изчака тялото ви да изработи антитела! СЗО го обяснява много добре: веднъж ваксиниран, на тялото са необходими няколко седмици, за да създаде имунитет (защита срещу вируса, който причинява COVID-19). Това означава, че е възможно човек да се зарази и да се разболее от вируса преди или непосредствено след ваксината, тъй като е необходимо достатъчно време за генериране на защита. Накратко, това ще се случи 15 дни след като родителите ви са получили втората си доза

Има ли хора, които не го разбират?

Не. Всеки може да получи вируса, да се разболее и да зарази други.Някой, който не проявява симптоми или има много леки такива, може да предаде вируса на други хора и се нуждае от хоспитализация (главно възрастни хора или хора с увреждания, бременни хора или със заболявания като диабет, затлъстяване и хипертония).

Класовете се върнаха към нормалното

Изобщо! Ако вече сте в присъствени часове, позволете на входа да ви измерят температурата и учителите да проверят дали носите подходящата маска за лице. Дори ако вие и вашите приятели умирате от желание да се прегърнете, по-добре не го правете; новата нормалност го изисква. Абонирайте се за списание Tú: https://www.tususcripcion.com/product/n-tu/ Следвайте ни в Instagram: @revistatumexico

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Препоръчано

Тази страница на други езици: