Специални

Първа работа? Казваме ви как да се възползвате максимално от първата си заплата

Първа работа? Казваме ви как да се възползвате максимално от първата си заплата
Admin

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Успяхте! Вие сте в реалния свят и успявате в първата си работа. Но за да продължи щастието и парите да не се изпарят, ние ще ви помогнем да се възползвате максимално от тях.

Знаем, че получаването на първата ви заплата е много вълнуващо и със сигурност ви кара да искате да купите всичко и да поканите всичките си приятели.

Но почакайте малко! Искаме да ви помогнем да се организирате, за да можете да извлечете най-доброто от тези пари, които са резултат от вашите усилия, защото ако се организирате, ще можете да се забавлявате и в същото време да се управлявате добре и да се разтягате колкото е възможно повече.

За да постигнете това, първото нещо, което трябва да направите, е да изберете сметка за заплати, която отговаря на вашите нужди.Сметка за заплати е тази, в която вашият работодател депозира вашата заплата. В някои компании ви дават пластика от банковата институция, с която имат споразумение, но за най-голяма полза, първата препоръка е да изберете първата си сметка за заплати.

С тази цел Citibanamex пусна MiCuenta Citibanamex, дебитна карта, която ще ви позволи да управлявате заплатите си по най-добрия начин, като ви позволява да спестявате лесно и да имате достъп до предварителни продажби и множество предимства.

Можете да го отворите от 1000 песо и ако получавате заплатата си там, няма да плащате нищо за управление на акаунта.

Можете също да се насладите на много предимства. Харесвате ли филми? Е, с тази карта можете да се насладите на 2 срещу 1 в традиционните кина на Cinépolis всеки ден от седмицата.

Можете също да се насладите на 30% отстъпка във вторник, четвъртък и неделя, когато поръчвате през приложението WOW+ в Burger King, Starbucks, Cheesecake Factory, Chilis, Vips, El Portón, PF Changs, Italiannis и It's Just Wings.

Ако активирате Uber Pass с вашата дебитна карта MiCuenta Citibanamex MasterCard, ще получите първите 30 дни безплатно, а когато подновите своя Uber Pass, ще получите до шест месеца кешбек.

Запази!

Емоцията, която изпитвате, докато живеете в това приключение, е страхотна и със сигурност искате да купите всичко, което видите, но също така е важно да спестите част от първата си заплата и тези, които следват за всеки спешен случай или дори, за да можете да отидете на пътуване след няколко месеца, например. Понякога си струва да устоите на незабавното изкушение да се насладите по-късно.

За да направите това, Моят акаунт в Citibanamex има няколко опции. Сред тях Ahorro Fácil, спестовна сметка, свързана с вашата дебитна сметка, която ви позволява да започнете да спестявате с първоначален депозит от 100 песо и без разходи за вас.

Спестяването по този начин ще ви даде допълнителни пари и колкото повече спестявате, те могат да стават по-големи. Ако имате нужда от вашите ресурси, можете да ги вземете по всяко време.

Имаш лоша памет? Не се притеснявайте, защото този акаунт ви позволява да спестявате автоматично, просто трябва да изберете честотата, с която искате да бъдете таксувани, и сумата, която искате да спестите.

Разбира се, можете да управлявате всичките си пари от мобилния си телефон. Можете да проверявате информацията си и да правите депозити и тегления 24/7 от всяко място и да получавате сигнали и известия на мобилния си телефон. Ако имате iPhone или Apple Watch, можете да свържете картата си с Apple Pay и да правите покупки от там. Лесно!

Това, което експертите по лични финанси препоръчват, е да отделяте не по-малко от 10% от това, което печелите за спестявания. Например, ако печелите 10 000 песо, ще трябва да заделяте хиляда песо всеки месец. Ще видите, че ако го направите автоматично, дори няма да го усетите и в дългосрочен план ще направите разлика.

С тези съвети, за да се погрижите за първата си заплата, не се съмнявайте, че ще извлечете максимума от заплатата си.

Не пропускайте:

5 мексикански илюстратори, които ще обикнете!

Идеи за външен вид за интервю за работа (нулево скучно)

Barre, любимата тренировка на TikTok, която трябва да опитате

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Препоръчано

Тази страница на други езици: