Здраве

Съвети как да се грижите за себе си на улицата, когато излизате сами или с приятели

Съвети как да се грижите за себе си на улицата, когато излизате сами или с приятели
Admin

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Сред приятели сме страхотен екип! Следващият път, когато отидете сами на концерт, парти или среща, погрижете се за себе си. Ето няколко съвета, за да не се излагате на риск.

  1. Споделете местоположението си в реално време

Винаги споделяйте местоположението си в реално време с вашите родители или възрастни приятели. Това главно, когато се движите в таксита на приложението или колите на вашите приятели. Активирайте геолокацията с най-дълга продължителност и я подновете, ако е необходимо.

  1. Позволете им да знаят пълното ви облекло

В снимките, които качвате в социалните си мрежи, винаги включвайте такава, която показва дрехите и цветовете, с които сте облечени на излизане. При спешни случаи това винаги е важен знак.

  1. Никога не яжте и не пийте нищо със съмнителен произход

Ако ви предложат неочакван подарък, храна, която не сте обмисляли или напитка, която са ви донесли, без да са ви поискали, не го приемайте! Винаги ще бъде по-добре да се скриете и да го оставите непокътнат. Може да ви заинтересува: Какво представлява пакетът и какви рискове поемате, като го споделяте?

  1. Контактите под контрол

Ако сте навън с приятели, уверете се, че имате гореща линия до техните родители или по-големи братя и сестри в контактите си, в случай на спешност се свържете с тях незабавно!

  1. Не променяйте маршрута си

Изкушението да избягаш на неочаквани места винаги ще съществува; въпреки това, ВИНАГИ казвайте на някого истината за това откъде сте или накъде сте избягали.

  1. Внимавайте с първите впечатления

Никога не излизайте сами с някого, когото срещате лично за първи път. По-добре се обединете с приятелите си и ги помолете да ви придружат отдалеч до срещата. Уверете се, че първата среща е на обществено място и вашите приятели никога не ви изпускат от поглед.

  1. Програмирайте номерата за спешни случаи на мобилния си телефон

Уверете се, че аварийният ключ е конфигуриран правилно на вашия мобилен телефон. Не забравяйте, че в Мексико винаги можете да наберете 911 за помощ по всяко време.

  1. Пълни батерии

Преди да излезете от вкъщи, заредете мобилния си телефон до максимум и ако можете, заредете го с допълнителна пълна батерия, която покрива повече от едно общо зареждане на мобилния ви телефон, за да не бъдете притиснати или изтощени на сигнал. Може да ви заинтересува: Анхела Агилар е била жертва на цифрово насилие. Това не се случва на вас!

  1. Доверена мрежа

Чували ли сте този термин? Помислете за 2 до 5 души, на които можете да разчитате по всяко време, независимо от времето, мястото или състоянието на ума, в което се намирате. Важно е те да имат независимостта и способността да се местят от място, веднага, когато имате нужда от това. Уверете се, че имате техните данни на телефона си и ако можете, запомнете ги! Вашата надеждна мрежа може да бъде ключова, когато сте в опасна ситуация.

  1. НАЙ-ВАЖНОТО

Не оставяйте личната си сигурност в ръцете на други. Винаги се грижете за себе си. Не се поставяйте в рискови ситуации, които могат да променят живота ви. Абонирайте се тук за новото ни издание на списание Tú.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Препоръчано

Тази страница на други езици: