Специални

Момичета, сбъдващи мечтата си: Катя Ехазарета, първата мексиканка в космоса

Момичета, сбъдващи мечтата си: Катя Ехазарета, първата мексиканка в космоса
Admin

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Запознайте се с Катя Ехазарета, момичето, което сбъдва мечтата си, като става първият мексиканец, участвал в космическо пътуване.

Говоренето за жени ни вълнува, особено за тези, които мечтаят много и постигат това, което са си поставили за цел. Това е случаят с Катя, много подготвено момиче, което малко по малко в своя Tik Tok ни разказа за процеса на фокусиране върху мечтата си, докато я постигне.

Катя Ехазарета, първата мексиканка в космоса! Така започна мечтата.

Катя Ехазарета е на 26 години, тя е мексиканка по произход. На 7-годишна възраст се премества със семейството си в САЩ и животът му претърпява обрат. Той се сблъсква с много пречки, главно с езика; майка й обаче винаги я тласкаше да преодолее всяко препятствие.От малка Катя Ечазарета е много добра по математика, физика и астрономия. Тя учи гимназия в общински колеж, където специализира електроинженерство и 3 години по-късно, благодарение на добрите оценки, се прехвърля в UCLA, където се дипломира като електроинженер. Докато учи в UCLA, тя успява да влезе в НАСА като стажант и по-късно официално да участва в 5 космически мисии. В момента Катя учи за магистърска степен по електроинженерство в университета Джон Хопкинс.

Може да се интересувате от: Програмиране за тийнейджъри Къде мога да уча код?

Мечтано високо!

Катя беше избрана сред 7000 души и беше спонсорирана от организацията Space for Humanity (организация, която се стреми „да отидете в космоса“ да не е нещо изключително за професионалните астронавти и милионери). Вижте как му съобщиха новината и как изненада майка си!

„ОТИВАТЕ В КОСМОСА!“ Развълнувани сме да ви представим нашия първи астронавт, Катя Ечазарета! Изненадахме я по време на разговор с новината, че ще замине за Космоса с мисията NS-21 на Blue Origin. Пътувайте с Катя и s4h, докато тя преживява и споделя overvieweffect. pic.twitter.com/upaWgIsSzu

- Космос за човечеството (@SpaceHumanity) 9 май 2023 г.

В неговия Tik Tok имаме друг поглед към великия момент

pic.twitter.com/Nqm5Y6sydJ

- Lє Pααмѕу ? (@Paammsy) 15 май 2023 г.

Какво ще правите по време и след пътуването?

  • Вашето пътуване ще отнеме приблизително 11 минути.
  • Катя ще бъде посланик на Space for Humanity и ще сътрудничи по някои проекти.
  • След това пътуване той ще съветва бъдещите астронавти, избрани от ORG.
  • Вашето пътуване ще бъде в събота, 4 юни 2023 г.

Вижте облеклото й за пътуване

Това е официалната снимка от пътуването до космоса ❤️

Успех Катя, толкова се гордеем с теб!

Актуализация: Това беше пътуването до космоса. Може да харесате: Приложения, създадени от жени Вдъхновете се! Последвайте ни в официалните ни социални мрежи! Facebook: Официална фен страница Instagram: Официален акаунт TikTok: Официален акаунт Вземете списание Tú на вашия таблет или мобилен телефон!: Изтеглете цифровото издание

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Препоръчано

Тази страница на други езици: