Специални

Кои са TECNOLOgirls? Тук ви ги представяме

Кои са TECNOLOgirls? Тук ви ги представяме
Admin

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Остават няколко дни до наградите Tú. Със сигурност вече сте видели номинираните, но сте пропуснали една категория по-специално: тази на TECHNOLOgirls. Тук обясняваме кои са номинираните TECNOLOgirls, които, между другото, имат много успехи и постижения.

От Алберто Рохас Егилуз

В следващите награди Tú, които ще се проведат този вторник, 6 декември в хотел Nickelodeon в Ривиера Мая, ще можете да изберете победителите във всяка категория, като гласувате на този линк: https://www .tuenlinea. com/tuawards/ Ако се вгледате внимателно, категориите са пълни със знаменитости, певци, инфлуенсъри и актьори, с изключение на една: TECHNOLOgirls.

Те са TECHNOLOgirls

TECNOLOchicas е програма на Fundación Televisa, която има за цел да вдъхновява и създава възможности за млади латиноамериканци, които обмислят да учат кариери в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM).Тази година имаме три TECNOLOchica, номинирани за наградите Tú. Гласувайте за вашия фаворит във връзката по-горе и не забравяйте да видите кой е победителят в тази и другите категории в нашия TikTok акаунт @revista_tu. Не забравяйте, че предаването започва в 18 часа.

КАРЪН АЛОНДРА ГЕРЕРО БОРБОА

Аналогов астронавт

Карън Гереро на 22 години вече е астронавт, наред с много други неща.

Карън е на 22 и няма да повярвате какво е направила на тази възраст. В момента учи авиация в училището SKY-FLY и се обучава в Института за обучение на мирни операции по теми като хуманитарна помощ и мирни операции. Освен това тя е първата жена в щата Мексико, участвала като аналогов астронавт в три международни мисии с HABITAT MARTE-BRASIL.

Тя е автор и съавтор на 8 ДОКЛАДА, приети на Международния астронавтически конгрес през 2023 г. в Париж, предложения за космическо развитие, фокусирани върху технологиите.Тя също така основава първата мрежа от мексикански жени в космоса и е избрана за почетен съветник в Космическата агенция на Латинска Америка и Карибите. Тя спечели наградата на щата Мексико за 2023 г., най-високото признание, дадено от правителството, и беше избрана за една от 40-те водещи жени в Мексико от списанията Grupo Mundo Ejecutivo и Mujer ejecutiva.

Тя е изнесла две конференции чрез платформата TEDX и сътрудничи в разговора на Мексиканските жени в космоса за ескадрилата на мексиканските ВВС. В допълнение, тя е основател на програмата за доброволци Estrellas para todos, фокусирана върху предоставянето на космически науки на общности с ниски доходи в щата Мексико.

Карън работи по проект, наречен Астронавт на Земята, в който тя се стреми да извършва експедиции по целия свят, използвайки технологии и иновации в космическия сектор за симулации, които предоставят решения за бъдещи пътувания до Луната и Марс. Освен това той представлява Мексико тази година в Доминиканската република на конгреса на Латинскоамериканската космическа мрежа.Сякаш това не е достатъчно, създайте съдържание, което се стреми да насърчава жените и момичетата чрез наука и технологии.

МАХО РОДРИГЕС

Професионален шофьор на състезателна кола и трактор

Смеете ли да стигнете до Majo Rodríguez?

Светът на автомобилните състезания изглежда лесен, но не е така. Това е ангажимент на пълен работен ден, който изисква лична жертва и много отдаденост.

Majo, който е на 23 години и е родом от Пуебла, е професионален шофьор на състезателни автомобили и трактори повече от 11 години. Започва да се състезава с картинги като хоби на 8-годишна възраст, на 12-годишна възраст прави своя дебют в професионалните състезания по картинг и почти по същото време в туристическите автомобили. През 2016 г. той направи много важен скок, като дебютира в Nascar и управлява ремаркета с влекачи.

Majo успя да разбие парадигмите в спорт, който доскоро се смяташе само за мъже. Неговото мото е: "Зад шлема няма пол."

&t=1s

АЗИЕЛ МЕДИНА

TikToker и бъдещ инженер по роботика

Азиел Медина майсторски използва TikTok, за да споделя своите инженерни знания.

В TikTok има все повече образователно съдържание благодарение на създателите на съдържание като Азиел, който е на 22 години и е от Селая, Гуанахуато. Той учи инженерство по цифрови системи и роботика в Tecnológico de Monterrey и споделя любовта си към науката в кратки видеоклипове. В TikTok той е посветен на предоставянето на технологични хакове.

Тази технологична тиктокерка откри страстта си в гимназията и отвори акаунта си в Tik Tok с началото на пандемията. Той започна с качване на инженерни видеоклипове, за да сподели знанията си и това, което открива от стажовете си.

„Когато качих първото си видео, разбрах, че много хора имат много съмнения и това не е толкова често, колкото си мислех, така че започнах да качвам видеоклипове на стажовете, които правя, проекти, които вече имах да доставят, но това бяха Те ме направиха много интересен и знаех, че мога да им посветя видеоклип“, казва Азиел.

Не винаги му е било лесно да намира интересни теми за своите последователи, така че той трябва да успява да внесе ново и постоянно съдържание в TikTok, където Азиел доказва, че инженерството не е скучно и е и за жени.

Личният й печат е да създава не много сложни видеа, така че всеки да се интересува от тях:

„Не ми харесва, че когато кача видео, те казват, че не са разбрали, това е разочароващо, защото целта в края на моя акаунт е да покажа, че инженерството не е скучно, то е просто и това всичко зависи от това кой те учи и как го виждаш Става дума за правене на интересни видеоклипове за всеки, който го види, независимо дали е завършил или следва медицина”, обяснява Азиел.

Вече познавате трите номинирани TECNOLOgirls, сега е ваш ред да гласувате за вашия фаворит.

Проверете също: https://www.tuenlinea.com/especiales/a-votar-en-los-tu-awards/ https://www.tuenlinea.com/musica/alex-hoyer-estrena- video-directed-by-danna-paola/

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Препоръчано

Тази страница на други езици: